«Let It Be», Mateus Asato-style!

Har du hørt supergitaristen Mateus Asatos nydelige versjon av «Let It Be» av The Beatles? Ikke minst, har du prøvd å spille den på gitar selv?

Dersom du trenger litt drahjelp, har jeg plukka Asatos cover og laget noter og tabulatur som du kan finne her!

Selv om jeg har spilt gitar i over 18 år, er det sjelden jeg har tatt meg bryet med å plukke andre gitaristers versjoner av låter helt ned til fingersettingen, men denne perlen var for smakfull til å la det fare.

Og siden jeg synes flere bør få gleden av å kjenne den under fingrene, ble helgas prosjekt å ferdigstille transkripsjonen og legge den ut her.

Tross tilgang på noter/tabs, og mulighet til å se Asatos framføring i halvt tempo på Youtube, tipper jeg du, som meg, vil slite med å gjenskape denne følelsesladede tolkningen til punkt og prikke – særlig den rafinerte timingen på glissandoene i seksjon B (ca. 22 sekunder uti videoen), som jeg ikke er sikker på om jeg noterte riktig engang!

God øving!

Legg igjen en kommentar

Name and email address are required. Your email address will not be published.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: